Adviesbureau’s en veldwerkbedrijven werken vaak samen aan hetzelfde bodemonderzoek. Om beter te kunnen samenwerken is aan Veldoffice een nieuwe functie toegevoegd: Delen.   

Bij het onderzoek is een extra tabblad gevoegd waar men gebruikers kan toevoegen die aan het onderzoek mogen (mee)werken. Zo kun je dus een gebruiker van een ander bedrijf toegang geven tot het onderzoek en er samen aan werken.

Je kan deze functie op 2 manieren gebruiken:
1- Adviesbureau werkt samen met een veldwerkbedrijf
2- Veldwerkbedrijf werkt voor een klant (adviesbureau)

1- Als adviesbureau maak je in Veldoffice het onderzoek aan en zet je alle info in het onderzoek (zoals meetpunten, documenten, klicmelding etc.). Dan geef je bij het onderzoek aan wie het veldwerkbedrijf is (een gebruiker-mailadres). De gebruiker krijgt dan een mail en ziet het onderzoek in Veldoffice. De veldwerker kan het onderzoek downloaden en de gegevens in de app VeldwerkM invoeren. Is het veldwerk gereed dan krijgt het adviesbureau weer een mail en kan hij direct beginnen om de labopdracht te maken of te rapporteren.

2- De andere manier is dat het veldwerkbedrijf het onderzoek aanmaakt en een gebruiker (adviesbureau) opgeeft. Zodra het veldwerk gereed is kan het adviesbureau in Veldoffice inloggen en de gegevens bekijken en rapporteren. 

Het voordeel van deze werkwijze is:
– dat je geen gegevens meer hoeft te exporteren en te importeren. Dat kost alleen maar extra tijd.
– je kijkt samen naar dezelfde informatie. Wat handig  is bij overleg over het veldwerk (bv over opmerkingen of bijzondere waarnemingen) of dat er nog extra boringen gedaan moeten worden.
– de informatie delen geeft meer efficiency en verhoogd de kwaliteit.

Je kan deze functie per onderzoek gebruiken  zodat je kan ervaren hoe het werkt. Je kan ook instellen dat dezelfde gebruiker voor meerdere onderzoeken toegang heeft.

Deze nieuwe functie komt binnenkort in Veldoffice en dan gaan we dit met een aantal bedrijven testen.
Heb je vragen over deze functionaliteit of wil je meedoen met het testen. Stuur dan een mail naar info@veldapps.com.