Blog

VeldwerkM, versie 1261 (voor Android 1248)

De nieuwste versie van de app veldwerkM is nr 1261 en is nu beschikbaar in de App Store. Voor Android gebruikers is dit versie 1248 in de Google play Store.

 

In deze versie is de eenheid van het gewicht van puin en het totaalgewicht van het monster en puin gewijzigd van 16mm naar 20mm.

Ook is in deze versie is de Geofunctie voor het plaatsen van een meetpunt op de kaart geoptimaliseerd. Er is een gridfunctie (GR) bijgekomen waarmee je over de geografie een raster kan weergeven. Hiermee kun je makkelijker de afstand van het meetpunt tot een object uitmeten.

 
IMG_7299De functie Geolocatie direct de kaart met een schaal van 10m en geeft met een blauwe cirkel aan de positie waarvan de gps in je telefoon, of tablet denkt dat je staat.  Daarbij wordt het nieuwe meetpunt in de vorm van een blauwe druppel midden op de kaart getoond.  Nu kun je de kaart zo verschuiven dat het nieuwe meetpunt precies op de plek staat waar je hem wilt hebben. Je ziet de X,Y coordinaten onderin je scherm mee veranderen. Zo kun je je nieuwe meetpunt precies plaatsen, ook al is de gps-positie iets minder nauwkeurig. 

Wil je verder inzoomen dan kan dat door bovenin op de ++ button te klikken. Dan kun je verder inzoomen tot een schaal van 5 m.

 

Voor het nauwkeurig inmeten van de X,Y-coordinaten kun je ook gebruik maken van een externe GPS (via bluetooth).

 

Veldapps: 15 jaar Bodem & ICT kennis

15 jaar geleden werd de 1e veldwerk applicatie voor bodemonderzoek ontwikkeld voor de Psion Workabout. Nu, 15 jaar later, is deze veldwerk applicatie geheel opnieuw ontwikkeld als app (veldwerkM) voor gebruik op smartphones en tablets.

In die afgelopen 15 jaren is veel vakkennis en ervaring opgebouwd bij het ontwikkelen van applicaties voor het vakgebied bodem voor adviesbureau’s en overheden wat daarmee uniek is in Nederland. Die opgebouwde kennis en ervaring uit zich in handige bruikbare en betrouwbare applicaties. Na 15 jaar kun je wel zeggen: Programmeurs met bodemkennis en bodemdeskundigen met ict-kennis. Die combinatie van 15 jaar ervaring op het vakgebied van bodem en ict is uniek in Nederland.  Het resultaat uit zich dan ook in applicaties waar menigeen met veel plezier gebruik van maakt.

15 jaar

15 jaar kennis van Bodem en ICT

iPhone 5-Hoes met extra batterijduur- Otterbox resurgence

Otterbox heeft een nieuwe veldwerkbestendige beschermhoes uitgebracht waarmee je gelijk 2x zoveel batterijduur hebt.

Veldapps Nieuwe Motto! Laat maar zien wat je gedaan hebt!

15 ème Mondial Dart 18  Carnac
Laat maar zien wat je gedaan hebt!
Dat is het motto van de nieuwe versie van Veldapps.

Tijdens het werk direct je foto’s vastleggen. PB
Bij het beschrijven van de veldwerk gegevens kun je nu direct een foto maken van bv. de onderzoekslocatie, een meetpunt, een bodemlaag, bijzonderheid of een grondmonster.
Ook bij een peilbuis of watermonster kun je direct een foto toevoegen.

Foto’s worden automatisch gekoppeldBL
De foto’s worden automatisch gekoppeld aan het boornummer of de bodemlaag en zodoende direct zichtbaar in het boorprofiel wat ervoor zorgt dat je achteraf geen extra tijd kwijt bent aan het overzetten, uitzoeken en hernoemen van de foto’s. Die tijd kun je beter gebruiken, toch?

Direct vanuit de app versturen naar je mailbox, Terra Index of Boormanager.WM
Zodra je klaar bent met het veldwerk kun je de onderzoeksgegevens met foto’s naar kantoor sturen om verder te verwerken. De gegevens van de foto’s komen ook automatisch door in Terra Index of Boormanager. Zo weten ze op kantoor altijd of er een foto gemaakt is.

en.., het bespaard enorm veel tijd op kantoor bij de verwerking van je foto’sFilter
Foto’s geven meerwaarde en een kwaliteitsimpuls aan je werk, en op kantoor bespaard het enorm veel tijd bij het hernoemen en verwerken van je foto’s

iPad mini: een alleskunner in het veld?

Apple heeft de iPad mini op de markt gebracht waarmee een extra keuze is toegevoegd aan de toch al vele handige veldwerkapparaten. Naast de nieuwe iPhone 5 en de iPad is er nu dus ook een tussenmaat uitgebracht. Het mooie van dit formaat is dat je de voordelen van beide apparaten kunt combineren. Klein en licht genoeg en alles op 1 toestel. Ook de prijs is met 329,- euro een prima optie. En met de nieuwe Otterbox-rugged case heb je tevens een prima bescherming.

Bescherm je iPhone met een Otterbox

otterboxEr zijn heel veel beschermhoesjes verkrijgbaar voor de iPhone. De meest veldbestendige hoesjes zijn die van Otterbox. De Otterbox-defender is verkrijgbaar in diverse designs zodat je iPhone duidelijk zichtbaar is.
Via Otterbox.com.kun je deze rugged cases bestellen of andere accessoires. Ook via Ipodhoes.nl.kun je deze rugged cases bestellen of andere accessoires.