1 – De app VeldwerkM, nu in Google Play
2 – Bescherm je smartphone met een stevige hoes!

3 – Veldoffice.. al je veldwerkgegevens online!
4 – Inmeten of met een GPS werken?

——————–

1 – De app VeldwerkM: nu in Google Play.

Veldapps heeft goed nieuws voor veldwerkers met een Android smartphone. Op veler verzoek is de app VeldwerkM nu ook beschikbaar gekomen in de Google Play.

Veldwerkers die een Android smartphone of tablet hebben, kunnen nu ook gebruik maken van deze handige veldwerkapp om de gegevens van een milieukundig bodemonderzoek in te voeren.

         

Het invoeren van veldwerkgegevens, het scannen van barcodes, het nemen van foto’s en het nauwkeurig plaatsen van meetpunten op de kaart (al dan niet met een extern GPS) zijn allemaal voorbeelden van handige functies die nu dus ook onder Android beschikbaar zijn gekomen.

Op ieder gewenst moment kunnen de gegevens vanuit de app via e-mail verstuurd worden naar bijvoorbeeld een collega op kantoor. De gegevens komen automatisch in Veldoffice terecht waardoor men daar direct verder kan werken aan de rapportage of het maken van labopdrachten.

De gegevens die met de app zijn ingevoerd kan men ook inlezen in andere applicaties zoals Terra Index of Terra Base. 

Op een smartphone is de veldwerk app een van de meest handige apps om in het veld te gebruiken. Je hebt een smartphone altijd bij je en je hoeft hiervoor dus niet nog een extra apparaat mee te nemen. 

 

2- Bescherm je smartphone met een stevige hoes!Voor de bescherming van je smartphone zijn diverse soorten beschermhoezen verkrijgbaar zoals die van Otterbox of Lifeproof. Er zijn ook beschermhoezen verkrijgbaar met extra batterijcapaciteit.


en .., er zijn zelfs hoezen waarmee je tablet blijft drijven.   Zeker handig wanneer je bezig bent met een waterbodemonderzoek.

 

3- Veldoffice..al je veldwerkgegevens online ..!                                

Alle veldwerkgegevens die je met de app veldwerkM verstuurd kun je direct inzien via Veldoffice. Daarmee heb je al je veldwerkgegevens in handige overzichten tot je beschikking. Ook kun je in Veldoffice bij het onderzoek al je documenten inzien of bewaren zoals een klicmelding, tekeningen of veldwerkopdrachten, foto’s e.d.

Op kantoor kunnen je collega’s de gegevens ook direct inzien en daarmee verder werken om de bodemprofielen te rapporteren, labopdrachten te maken etc.

en.., vanuit Veldoffice kun je ook alle gegevens weer digitaal exporteren via xml. 
     

 

4- Inmeten of met een GPS werken?                           

             
Het handmatig inmeten van meetpunten vergt veel tijd. Zeker wanneer je dat over een heel jaar bekijkt dan is dat best veel tijd en dat zijn behoorlijke kosten.

De veldwerk app heeft een handige geofunctie waarmee je het meetpunt direct op de kaart ziet staan en je die daarna eventueel ook nog kan verplaatsen. Zo heb je direct een visuele controle of het meetpunt goed staat en de coordinaten van het meetpunt kloppen. Met een externe GPS kun je ook hele nauwkeurige coordinaten vastleggen (bv. met een nauwkeurigheid van submeter of decimeter).  Er zijn diverse GPS-apparaten die je makkelijk via bluetooth aan je toestel kan koppelen.