Over de app VeldwerkM, Office en Veldwerkcomputers… !

Nieuw: Office voor op kantoor en in het veld !

     Overal direct de gegevens inzien van het veldwerk.

Veldapps heeft een nieuwe applicatie ontwikkelt voor het gebruik van de veldwerkgegevens op kantoor of in het veld: Office! Met Office is het mogelijk om direct de veldwerkgegevens, die met de app VeldwerkM vanuit het veld verstuurd zijn, te beoordelen, rapporteren, labopdrachten te maken etc. Office is modulair opgebouwd waardoor het mogelijk is om zelf te bepalen welke modules men wil afnemen. Dit allemaal op basis van een abonnement. Office kent drie modules: Veld, Lab en Analyse.

Office-Veld

Met office-veld heeft men direct een goed overzicht in alle veldwerkgegevens. Ook wanneer het veldwerk over meerdere dagen en met meerdere personen is uitgevoerd komen de gegevens automatisch bij elkaar in 1 project. Dat geldt ook voor de gegevens van watermonsters en foto’s die bij het onderzoek zijn vastgelegd. Dus geen gegevens meer hoeven opslaan, hernoemen, in- of uitlezen. Alles gaat vanzelf.

Office-Lab

Met Office-lab kan men direct een labopdracht aanmaken en zo met een enkele muisklik de monstersamenstelling ingeven. Werk je met een iPad of iPad-mini dan kun je dat ook direct in het veld doen en zo de labopdracht al klaarzetten. Dat kan zelfs met je iPhone, wel erg makkelijk bij kleine projecten of spoedklusjes.

Office-Analyse

Met Office-analyse is het mogelijk om de analyseresultaten van de labopdrachten te verwerken waardoor een compleet digitaal dossier van veldwerk en analyses ontstaat. Handig wanneer het onderzoek digitaal aan opdrachtgevers beschikbaar moet worden gesteld.

Over de app VeldwerkM
De nieuwste versie van de app is nu nr. 868. Hiermee kun je direct  foto’s toevoegen van een meetpunt, bodemlaag, bijzonderheid, etc. Omdat de foto’s direct de juiste naam krijgen hoef je dat op kantoor niet meer uit te zoeken of te hernoemen.

De app is universeel in gebruik. Hij kan ook gebruikt worden in combinatie met andere applicaties waardoor je de informatie direct kunt inlezen in bv. Terra index, Boormanager, Phos4es, SMART en Office.

Van de app VeldwerkM zijn nu drie versies beschikbaar, elk met een eigen kleur:
-Oranje: gratis te downloaden via de app store!
-Blauw: te gebruiken via een browser
-Paars: de beta versie waarmee de nieuwste functies getest kunnen worden.
  

Handige Veldwerkcomputers
Door de komst van de nieuwe iPhone 5 S en C zijn deze samen met de 4S de meest populaire veldwerkcomputers, Hij is klein, snel, scant makkelijk de barcoden en de 5 heeft een iets langer scherm waardoor je makkelijker door alle gegevens gaat. Ook de foto’s die je er mee maakt zijn van prima kwaliteit en..  je kan er natuurlijk mee bellen, mail lezen, etc.

Onder de tablets is de iPad-mini erg gewild, zeer licht en met een groter scherm. Ook de nieuwe iPad-air is een stuk lichter geworden waardoor de tablets  erg makkelijk zijn wanneer je er meer mee wilt doen (bv. bij gebruik van excel-werkbladen, klic-viewers, tekeningen viewen, etc.).