1 – Veldoffice                  : Nu met foto’s naast bodemprofielen.
2 – iPad mini                   : Rugged Veldwerkcomputer voor maar 299,-
3 – Zagg-rugged book        : Rugged hoes met toetsenbood, erg handig voor de mkb-er
4 – SAM-1                       : Meten van de pH of Ec met je smartphone of tablet!
5 – Klein of groot?            : iPhone 4s, 5, 6, 6Plus, iPad mini, iPad Air.

1 – Veldoffice: Nu met foto’s naast de bodemprofielen!

Nieuw in Veldoffice is de mogelijkheid om bij bodemprofielen foto’s weer te geven die gemaakt zijn van een boring.  Zo kun je bij het bodemprofiel de omgeving laten zien waar de boring is geplaatst of van de bodemlagen of de bijzondere waarnemingen. Dat is ook heel handig bij asbestsleuven. Hiermee kun je de sleuf goed laten zien en ook wat er aan materiaal is vrijgekomen.  

Tip!: zet een pyloon neer waar je gaat boren. Dat valt goed op in de foto.  

Doordat alle foto’s automatisch een unieke naam hebben hoef je dus nooit meer te zoeken of de naam te veranderen. In Veldoffice zie je direct alle foto’s en je kan de foto’s aanvinken die je wilt gebruiken bij de weergave naast bodemprofielen. Zo kun je je beperken tot alleen de relevante foto’s.

2- iPad mini: Een rugged veldwerkcomputer voor maar 299,-euro!

De ipad Mini is verkrijgbaar vanaf 249,- euro. Met een rugged hoesje van Otterbox (defender serie) heb je een complete veldwerkcomputer in het veld voor maar slechts 299,- Euro!
En daarmee kun je echt alles doen wat je in deze tijd van een veldwerkcomputer mag verwachten. Via de app VeldwerkM kun je al je veldwerkgegevens invoeren, barcoden scannen, foto’s maken en alles direct naar kantoor sturen. Maar ook je mail bekijken,tekeningen inzien, klicmeldingen bekijken of de pH en EC van watermonsters meten via je tablet.
En natuurlijk zijn er nog veel meer handige apps die je op een ipad kan gebruiken.

3 – ZAGG-rugged book: Rugged hoes met toetsenbord, erg handig voor de mkb-er!

Zagg heeft een rugged hoes met toetsenbord in 1 uitgebracht. Het toetsenbord kun je makkelijk lostrekken en zo de iPad-mini als losse tablet gebruiken in het veld en de veldwerkgegevens invoeren. Klik je het toetsenbord er weer aan vast, dan heb je een echt laptop gevoel waardoor je makkelijker een mail kan typen, logboek in kan vullen of een veldwerkverslag maken.

Dat is vooral voor de mkb-er erg handig. Alles in 1. Ook verkrijgbaar voor de iPad Air. Eerst zien dan geloven? Bekijk dit filmpje maar eens. Video Rugged Case

4- SAM-1: Meten van pH, Ec, temp met je smartphone!

Met de Sam-1( Smart Aquameter) kun je direct de pH, Ec, Redox e.d. meten via een app op je smartphone of tablet. Zo wordt je smartphone of tablet een nog krachtiger en onmisbaar instrument voor veldwerkers.

Gezien bij Eijkelkamp Agrisearch Equipment: Smart Aquameter

5 – Klein of groot?: iPhone 4s, 5, 6, 6Plus, iPad mini, iPad Air.

Het eerste toestel waarvoor de app VeldwerkM ontwikkeld was is de iPhone 3G. Daarna zijn de iPhone 4 en 5 erbij gekomen en onlangs zijn er 2 modellen bijgekomen, de iPhone 6 en de 6Plus. Nu is er dus een keuze uit wel 7 verschillende toestellen. De iPod touch, iPhone 4s,5,6, 6Plus, iPad- mini en iPad Air. En.., de app veldwerkM wordt ook op alle type toestellen gebruikt in het veld. Voor de een is een klein toestel belangrijk en voor de ander een groot scherm met de mogelijkheid om tekeningen te kunnen bekijken of extra gegevens in bv. excel vast te leggen. 

Heb je liever iets kleins bij je of een echte tablet. Alle maten en mogelijkheden zijn dus beschikbaar, maar een groter scherm went wel eg snel. 

En de android toestellen?.  Sinds Android 4.4 (kit-kat) uit is werkt de app ook prima op die smartphones en tablets. Dus nog meer keuze.  Let er altijd wel goed op dat je een beschermhoes gebruikt. 

 

      iPhone 3G- 6Plus- iPad mini